Hitta rätt foder

Vi på Royal Canin har nära 50 års erfarenhet av att utveckla och tillverka foder till hundar och katter. Vi tar hjälp av kunskap och erfarenheter från uppfödare, veterinärer och näringsexperter. Hos oss kan du hitta foder anpassade efter hundens ålder, storlek, ras och livsstil, samt individanpassade lösningar för särskilda behov.

Anpassade foder

Våra foder är indelade i fem kategorier:

 

Det finns mycket att tänka på när du ska välja foder. Kanske har du funderingar på att skaffa hundvalp och vill veta mer om valpfoder? Eller kanske har du en hundras som kräver särskild omsorg för att undvika rasspecifika hälsoproblem? Små hundar får oftare problem med tandsten, vilket kan leda till allvarliga komplikationer om man inte förebygger på rätt sätt. Därför innehåller våra foder för småvuxna hundraser näringsämnen som bidrar till minskad tandstensbildning. De innehåller ett salt som binder kalcium i saliven, vilket minskar bildningen av tandsten. De har också en särskild utformning av själva foderkulan, som ger en borstande effekt på tänderna.

 

Andra exempel som påverkar hundens näringsbehov är  om den är kastrerad, har känslig mage eller lider av övervikt. Rådfråga alltid din veterinär om du är osäker på vilka specifika behov just din hund har. 

Hitta ditt foder

Vi har delat upp våra foder utifrån var du kan köpa dem; i zoofackhandel och hos veterinärkliniker. Tycker du att det är svårt att veta vilket foder som passar för din hund? Då kan du ta hjälp av den foderväljare som finns på vår hemsida där du också kan läsa mer om alla våra foder. Du kan även fråga personalen i din butik eller klinik.